neděle 10. října 2010

Ser Jacopo "La Fuma" Mangia Fuoco

Další dýmka Ser Jacopo, kterou jsem vydražil na ebay od jednoho italského prodejce. La Fuma je jedna z nižších řad, nicméně stále jde o velmi kvalitní dýmky a cenově blíží spíše dražším dýmkám. V tomto případě jde o takovou kuriozitu, Ser Jacopo sice vyrábí všechno možné, ale nedá se říci že by dýmky s víčkem pro něj byly nějak zvlášť typické. Před dvěma sháněl dýmku s víčkem, protože jsme se s kolegy z PPNSD (První pražský námořní spolek dýmkařský) chystali na jachtaření v Chorvatsku, tak jsem hledal a hledal až jsem našel právě tuhle dýmku.


Mangia Fuoco znamená něco jako "požírač kouře". Nevím zda ta dýmka kouř zrovna požírá, ale je pravda že víčko je opravdu dobrá ochrana ve větru, aby se dýmka zbytečně nenažhavila nebo z ní nelétal žhavý popel. Na druhou stranu není kouření ve větru žádná velká slast, kouř hned letí pryč od pusy, ani se nedá náležitě vychutnat. 

Je to pískovaná bentka, náústek je akrylový, zdobený červenou tečkou s čepem na 9mm filtr. V tom je zastrčený bezfiltrový adaptér, který jsem tam prozatím nechal, ale je možné že jej časem stejně vyndám a zahodím, protože tah dýmky to nijak zvlášť neovlivní, jen je to další věc na čištění. To víčko je prý několik desítek let staré, našli to ve staré dýmkařské fabrice v nějaké zastrčené, zapomenuté krabici. Něco takového si zkrátka žádalo udělat zvláštní malou sérii.


Protože je to outdoorová dýmka, kouřím z ní latakie, většinou nějaké variace na balkán. Beru si ji obvykle na nějaké ty práce na zahradě nebo na procházky. 

Žádné komentáře:

Okomentovat