pondělí 31. prosince 2012

PF(eife) 2013


To nám ten rok uběhl, jako voda. Kupodivu stále mám ještě nějaké dýmky o kterých jsem ještě nepsal, za ten rok mi jich opět několik přibylo do sbírky. Radost mám zejména z velkého freehandu od Přemka Omrta, z té mojí hobby-blokové dýmky, ze čtenářské dýmky od Honzy Kloučka, z toho jak se povedla naše klubová dýmka PPNSD od Rubensteina, z nové dýmky od Bromdena...a tak bych mohl pokračovat dál a dál, dá se říct, že mám z každé své dýmky radost. No dobře, téměř z každé, některé mě trochu zlobí, ale takových v mé sbírce není mnoho. V prosklené části obývákové stěny jsem jednu sekci vyhradil dýmkám, přidal jsem tam šest nových stojánků, každý z nich je na pět dýmek. Přesto se zdá, že to úplně nestačí, takže se nevzdávám úvah o nějaké té skříni na dýmky, jak jsem o tom přemýšlel už před rokem. Ale budiž, momentálně mám dýmky kam ukládat, v tomto směru byla krize odvrácena.


Co jinak? Během toho roku moji blízcí ve zdraví přežili různé nemoci, operace atd., já sám jsem si to svým způsobem také řádně protrpěl, protože jsem musel řídit auto mnohem častěji a na delší trasy než bych chtěl (jinými slovy řídím málo, nerad a jen když je to nezbytně nutné). Ale vše se to zvládlo, vlastně nad očekávání dobře. Já sám jsem letos přišel o jeden zub, tedy přesněji řečeno vypadla mi korunka a ty kořeny se tam nějak divně křížili, zkrátka šlo to ven. Trochu mě mrzí že korunka vydržela jen čtyři roky, ale je fakt že ten zub mě celou tu dobu zlobil a občas taky pekelně bolel, takže jsem nakonec docela rád že už je venku. A den po vánocích jsem lehnul s pořádným kašlem, zahleněním a horečkami. Doktorka mi řekla mám zánět horních cest dýchacích a dostal jsem antibiotika a nějaký sirup na vykašlávání. Žádná sláva, ale cítím že se to den ode dne lepší. Na dýmku teď moc chuť nemám, ale ono na ni zase dojde, vše má mít svůj správný čas...

A co do budoucna? Připouštím že jsem toho letos napsal ani ne polovinu oproti loňskému roku. Co k tomu říct, dílem za to může pracovní vytížení, které mám bohužel stále vyšší. A taky má lenost, někdy mě psát baví, jindy tolik ne. Nicméně připravil jsem si už do nového roku i nějaká další témata, ne všechna souvisí s dýmkařením, ale třeba Vám přijdou zajímavá stejně jako mně.

Přeji všechno nejlepší do Nového roku 2013!