čtvrtek 1. ledna 2015

PF(eife) 2015

Další rok je za námi a je čas si tak trochu shrnout co jsem za tu dobu dělal. Tentokrát tedy nebude žádná fotka ohňostroje protože jsem včera docela slušně popil a pak se přecpal chlebíčky a jednohubkami, takže jsme si o půlnoci jen tak v rychlosti popřáli a šel jsem do postele. Bylo mi poněkud těžko od žaludku, takže na nějaké focení ohňostrojů nebylo ani pomyšlení. Nicméně udělal jsem takové improvizované PF se dvěma dýmkami které jsem letos pořídil a ze kterých jsem zatím ještě nekouřil. To bych měl během letošního roku jistě napravit, takže dříve či později o nich budu psát.


První dělal Robert Markuz, a druhá je Monte Bello, legendární česká klasika. Pokud jde o dýmky tak letos mi jich opět několik přibylo do sbírky, o některých z nich teprve budu psát. Raději jsem to nepočítal a opět se potýkám s problémem že ty dýmky nemám kam dávat, ale to se jistě dá vyřešit několika dalšími stojánky nebo možná celou skříňkou. 

Také jsem za ten rok udělal z těch různých hobby-bloků a polotovarů osm vlastních dýmek, které myslím nevypadají zas tak zle. Většinu jsem jich rozdal kamarádům, doufám že z nich mají radost a dobře se jim z nich kouří. Budu v tom dál pokračovat, mám tu v zásobě jeden polotovar a tři hobby bloky, takže zbývá jen počkat až se dostaví ta správná tvořivá nálada. 

Co jinak? Přečetl jsem docela dost knížek, teď ke konci roku jsem si pořídil zbytečně drahou leč krásnou a takřka dokonalou čtečku Kindle Voyage i s tím jejich nechutně předraženým a přesto neuvěřitelně praktickým Origami pouzdrem. Jinak začátkem roku jsem přenechal tablet Nexus 7 tátovi a pořídil si ten větší, Nexus 10. Má skvělý displej a na čtení comicsů mi příjde ideální. Stále mám předplatné na Marvel Unlimited a čas od času si něco koupím na Comixology

Dohrál jsem taky několik počítačových her, to mě stále nepřestalo bavit. Teď v poslední době stojí za zmínku Assassin's Creed Unity a Far Cry 4, obojí tedy ne zcela naplnilo má vysoká očekávání, protože předchozí díly nasadily laťku hodně vysoko. Uvidíme zda to trochu napraví nějaké DLC jako např. u nemastné-neslané hry Watch Dogs kde DLC Bad Blood bylo mnohem lepší než ta samotná hlavní hra. Můj herní počítač to zatím všechno zvládá, ale myslím že to asi déle než další rok nevydrží a budu muset v lepším případě vyměnit pár součástek, v horším koupit novou mašinu. 

Od letošního roku máme ke kabelovce HBO také přístup do jejich internetového archivu HBO GO, takže jsem díky tomu viděl např. seriály Game of Thrones a True Blood, obojí nad očekávání dobré.  

V naší rodině se všem daří, moje sestra Dáša měla letos svatbu a jinak se všechno točí kolem neteře Anetky, to je takové naše malé sluníčko. Už jí je něco málo přes rok a začíná lézt a trochu mluvit, je s ní čím dál větší legrace. Práci mám stále stejnou, letos už jsem tam ve firmě slavil deváté výročí a nemám si tam v podstatě nač stěžovat. 

Děkuji všem čtenářům za přízeň a přeji všechno nejlepší do roku 2015.